Idée recette :  Courgettes à la crème de curry, crevettes sautées à la coriandre et riz safrané

Receptidee: Courgette met curryroom, garnalen gebakken met koriander en saffraanrijst

Gepubliceerd door Samuel SCHREIBER op

Ingrediënten voor 2 personen:
  • 20 garnalen (bij voorkeur rauw)
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 1 ui
  • 1 tot 2 eetlepels citroensap
  • een teentje knoflook
  • 1 cm geraspte gemberwortel
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel sesamzaadjes
  • 100 g basmatirijst
  • 2 mespuntjes saffraanpoeder
  • 1 bosje koriander
  • zout
  • een potje courgette met kerrieroom
Voorbereidingsstappen:
  1. Bereid de rijst voor. Kook het water in een pan.
  2. Voeg de rijst, de saffraan en 2 snufjes zout toe, dek af en kook op laag vuur tot de rijst het water heeft opgenomen.
  3. Verwarm de courgette met kerrieroom op laag vuur in een pan.
  4. Pel de garnalen (en haal ze eruit als ze rauw zijn). Was ze en droog ze.
  5. Bak in een pan de ui, knoflook en gember in kokosolie op middelhoog vuur gedurende 3 minuten.
  6. Voeg de garnalen toe, kook 1 minuut aan elke kant.
  7. Voeg de sojasaus en koriander toe.
  8. Blijf gedurende 2 minuten koken terwijl u roert.
  9. Giet het citroensap erbij, bestrooi met sesamzaadjes.
  10. Leg de garnalen, courgette met kerrieroom en saffraanrijst op 2 borden en garneer ze met een paar verse korianderblaadjes.

← Vorig artikel

Recepten

RSS
Idée recette : soirée à Casablanca et brochettes d'agneau au thym

Receptidee: avond in Casablanca en lamsspiesjes met tijm

Door Samuel SCHREIBER

Ingrediënten voor 2 personen : 270 gram lamsnootjes  1 groene paprika 2 tomaten 1 rode ui 1 grote wortel Een snufje rozijnen Een takje tijm...

Meer
Idée recette : Samossas de légumes à l'indienne

Receptidee: Indiase groentesamosa's

Door Samuel SCHREIBER

Ingrediënten voor 10 samosa's : 1 pak bladerdeegvellen 3 eetlepels gesmolten boter (of plantaardige boter of olie) 2 eetlepels olie om te koken 4 eetlepels...

Meer