Ingrediënten voor 2 personen:
- 20 garnalen (bij voorkeur rauw)
- 2 eetlepels kokosolie
- 1 ui
- 1 tot 2 eetlepels citroensap
- een teentje knoflook
- 1 cm geraspte gemberwortel
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 theelepel sesamzaadjes
- 100 g basmatirijst
- 2 mespuntjes saffraanpoeder
- 1 bosje koriander
- zout
- een potje courgette met kerrieroom
|
|
|
Voorbereidingsstappen:
- Bereid de rijst voor. Kook het water in een pan.
- Voeg de rijst, de saffraan en 2 snufjes zout toe, dek af en kook op laag vuur tot de rijst het water heeft opgenomen.
- Verwarm de courgette met kerrieroom op laag vuur in een pan.
- Pel de garnalen (en haal ze eruit als ze rauw zijn). Was ze en droog ze.
- Bak in een pan de ui, knoflook en gember in kokosolie op middelhoog vuur gedurende 3 minuten.
- Voeg de garnalen toe, kook 1 minuut aan elke kant.
- Voeg de sojasaus en koriander toe.
- Blijf gedurende 2 minuten koken terwijl u roert.
- Giet het citroensap erbij, bestrooi met sesamzaadjes.
- Leg de garnalen, courgette met kerrieroom en saffraanrijst op 2 borden en garneer ze met een paar verse korianderblaadjes.
|
|
|