Idée recette : soirée à Casablanca et brochettes d'agneau au thym

Receptidee: avond in Casablanca en lamsspiesjes met tijm

Gepubliceerd door Samuel SCHREIBER op

Ingrediënten voor 2 personen :
  • 270 gram lamsnootjes 
  • 1 groene paprika
  • 2 tomaten
  • 1 rode ui
  • 1 grote wortel
  • Een snufje rozijnen
  • Een takje tijm
  • 10cl olijfolie
  • Grof zeezout
  • Een bosje verse koriander (optioneel)
  • Een potje Avond in Casablanca
Voorbereidingsstappen:
  1. Gebruik walnoot (stukje lamsvlees), het beste gesneden voor spiesjes.
  2. Grill het vlees met een scheutje olijfolie, grof zeezout en vooral een lekker takje tijm.
  3. Zodra het vlees goed gaar is, rijgt u de spiesjes aan elkaar met afwisselend plakjes rauwe ui, rauwe tomaten en rauwe paprika.
  4. Schik ze zo: een stukje lamsvlees, een plakje tomaat, nog een stukje lamsvlees, een plakje ui, een laatste stukje lamsvlees, een plakje paprika.
  5. Verwarm de avond in Casablanca op laag vuur en serveer met de spiesjes met gehakte koriander.
  6. Voeg een rauwe groente toe, zoals geraspte wortelen met rozijnen.
 
Veel proeverij!

← Vorig artikel Volgend artikel →

Recepten

RSS
Idée recette :  Courgettes à la crème de curry, crevettes sautées à la coriandre et riz safrané

Receptidee: Courgette met curryroom, garnalen gebakken met koriander en saffraanrijst

Door Samuel SCHREIBER

Ingrediënten voor 2 personen: 20 garnalen (bij voorkeur rauw) 2 eetlepels kokosolie 1 ui 1 tot 2 eetlepels citroensap een teentje knoflook 1 cm geraspte...

Meer
Idée recette : Samossas de légumes à l'indienne

Receptidee: Indiase groentesamosa's

Door Samuel SCHREIBER

Ingrediënten voor 10 samosa's : 1 pak bladerdeegvellen 3 eetlepels gesmolten boter (of plantaardige boter of olie) 2 eetlepels olie om te koken 4 eetlepels...

Meer