ontdekken
Ons verhaal
Een verhaal over liefde, familie, creativiteit...
De bijeenkomst
Meer dan 30 jaar geleden ontmoetten Karine en Jeff elkaar. Stel je een gereserveerd jong meisje voor, gepassioneerd door dans en bruisend van het verlangen om te leren. Beetje bij beetje ontkiemt er een idee in Karine's geest, totdat het een zekerheid wordt: “Om plezier te voelen, moet je creatief zijn. » Vanaf dat moment creëerde Karine haar eigen choreografieën die ze met veel plezier hele middagen uitvoerde.
Stel je nu een jonge man voor, gepassioneerd door de gitaar, voor wie muziek de kunst bij uitstek symboliseert. Jeff bloeide tien jaar lang en werd een professionele muzikant.
Twintig jaar later raast hij nog steeds met hetzelfde enthousiasme: “Muziek maakte me gevoelig voor schoonheid, leerde me het gevoel van luisteren, bood me de kans om vrij en met plezier te creëren. »
Op een mooie dag ontstaat er een romance tussen de danseres en de muzikant. Karine en Jeff transformeren elkaar. Voor Karine gaan "de deuren van de wereld open": ze ontdekt in Jeff de ideale partner. Toen ze trouwden, was Karine 18, Jeff 27.
Na dertig jaar huwelijk is de vlam nog niet gedoofd: ze staan nog steeds zij aan zij, steunen elkaar en stellen steeds ambitieuzere doelen. Doelen die ze samen zullen bereiken.
de reis
Toen ze in de twintig waren, waren Karine en Jeff zich al bewust van het consumentistische model waaraan we ons in onze westerse samenlevingen overgeven.
Zonder enig idee van de plaats die ze ooit zullen innemen in ‘de organische wereld’, voelen ze al het belang dat de natuur, het milieu en de mens zullen hebben in hun toekomstige professionele leven.
Jeff, die zijn brood verdient in een winkel die gespecialiseerd is in de verkoop van muziekinstrumenten, neemt echter graag genoegen met liefde en koud water.
Karine, die toch al durft, droomt van vrijheid en besluit een van haar dromen waar te maken: lid worden van een dansschool in Los Angeles. Radeloos van liefde kiest de jonge muzikant ervoor zijn muze te volgen – richting Amerika!
Uit deze beslissing zal hun eerste gezamenlijke reis voortkomen, Midden-Amerika en vervolgens Zuid-Amerika... Hier is het begin van een passie voor reizen, de ontdekking van landschappen, culinaire tradities, mensen en hun diversiteit...
Na een moeilijke terugkeer naar Frankrijk, waar verveling op elk moment dreigt op te duiken in een leefomgeving die hen niet toestaat te floreren, vertrekken Karine en Jeff weer. Deze keer richting het Midden-Oosten via Europa en vervolgens Kaap de Goede Hoop door Afrika.
Het geluk zit in de pot: geboorte
Op een mooie dag wordt het voor de hand liggende duidelijk: waar ze altijd gepassioneerd over zijn geweest, wat ze altijd samen hebben gedaan, is koken. Het idee was geboren.
Bij hun terugkeer naar Frankrijk in 1999 vestigden Karine en Jeff zich in het zuidwesten van Frankrijk, in het dorp Jegun. Het echtpaar kreeg een vrachtwagen, wat potten en ging aan de slag.
Eenvoudig ; althans qua uiterlijk. Je moet bij zonsopgang opstaan om door de markten en beurzen van Frankrijk te reizen om gerechten aan te bieden die zijn bereid in de keuken van het ouderlijk huis.
Het geluk lachte Karine toe in de vorm van twee wedstrijden voor het opzetten van een bedrijf, die ze gemakkelijk won. “Ik ging met mijn mand en mijn potjes die niet gesteriliseerd waren, meedoen aan de “Youth Challenge” van de regio. Ik had negen minuten om te overtuigen”, herinnert Karine zich. Overtuigd willen alle juryleden zijn gerechten proeven.
De gewonnen prijs wordt gebruikt om een eerste culinaire creatieworkshop te creëren.
Joachim, het vierde kind van het echtpaar, inmiddels vierentwintig jaar oud, werd tegelijkertijd geboren met dit bedrijfsinstallatieproject met de suggestieve naam: Happiness is in the Pot.
de keukens van Toulouse
Eind 2001 besloten Karine en Jeff hun project nieuw leven in te blazen. Nadat ze de banken hadden gevraagd leningen af te sluiten, investeerden ze in nieuwe potten en verlieten ze ook de Gers om zich met familie en uitrusting in Toulouse te vestigen.
In een grotere keukenwerkplaats verrijken Jeff en Karine, meer dan ooit geïnspireerd door de wereldkeuken, hun assortiment recepten.
In 2005 waren de rekeningen in evenwicht. Het bedrijf neemt mensen aan. Het aanbod van gekookte gerechten op basis van granen en groenten is in de loop der maanden gediversifieerd.
Voor Karine blijft Thai Soup een van de grootste successen van het merk. “Naast zijn voedings- en smaakkwaliteiten, houdt het de belofte in om iedereen tevreden te stellen, kinderen, ouderen, volwassenen die met smaak bezig zijn, en bovenal troost het, het geeft de mogelijkheid om samen te komen rond een universeel gezellig gerecht, soep, op het tijdstip van de dag dat het meest bevorderlijk is voor plezier: de avond. »
De situatie van het bedrijf verbeterde en in de jaren die volgden begonnen Karine en Jeff hun producten te presenteren op internationale beurzen: in Duitsland, België, Zwitserland, Spanje... en zelfs in Hong Kong.
Revel keukens: een nieuw begin
In 2011 werd de werkplaats oud, krap, kortom... ongeschikt. Het is tijd om plannen te schetsen voor een nieuwe werkplaats om tegemoet te komen aan de groeiende behoeften van het familiebedrijf.
Er wordt veel keuze gegeven bij het kiezen van een plek met veelbelovende energieën. Karine en Jeff raadplegen een specialist in geobiologie om de ideale locatie voor de werkplaats te bepalen.
De keuze valt uiteindelijk op land dat nog nooit is bebouwd en daarom vrij is van enige chemische behandeling of GGO.
Het jaar 2011 markeert dan ook de aankomst van Karine & Jeff in de Bio Vallée Lauragais, aan de voet van de Montagne Noire, waar het zuivere water van het nabijgelegen Regionaal Natuurpark Haut-Languedoc stroomt. Het is dit water dat nu zal worden gebruikt bij het samenstellen van recepten.
Van Frankrijk naar de Verenigde Staten, via Europa
Deze nieuwe faciliteiten zullen Karine & Jeff in staat stellen haar productiecapaciteit te verbeteren en de kwaliteit van haar recepten verder te verbeteren.
Innovatie is er ook: in 2013 opende Manuel, de oudste zoon van het echtpaar, het eerste biologische boetiekrestaurant in Toulouse. In 2015 ontving Karine de innovatietrofee, waarmee vrouwelijk ondernemerschap werd beloond.
Karine laat het daar echter niet bij en zet haar missie voort: meer dan ooit wil ze haar passie voor gezonde voeding overbrengen en wil ze een actieve rol spelen in gezondheids- en welzijnseducatie.
Het is tijd om internationaal te gaan. De zomer van 2015 is de aanleiding voor twee studie- en prospectiereizen naar de Verenigde Staten... De recepten worden uitstekend ontvangen, zodat in oktober van dit jaar 2015 Amerikaanse en Canadese distributeurs de eerste leveringen zullen ontvangen.
Na dertig jaar samenwonen en marketing in Europa, Noord-Amerika en Canada delen Karine en Jeff nog steeds de overtuiging dat een van de fundamentele waarden van het leven in biologische producten ligt. Ze zetten zich in om dit met passie en gevoeligheid bekend te maken, terwijl ze getuigen dat we “anders” kunnen leven.