Ingrediënten voor 10 samosa's :
- 1 pak bladerdeegvellen
- 3 eetlepels gesmolten boter (of plantaardige boter of olie)
- 2 eetlepels olie om te koken
- 4 eetlepels verse koriander (optioneel)
-
een pot Indiase groenten
|
|
|
Voorbereidingsstappen:
- Verwarm indien nodig de Indiase groenten op laag vuur en laat de vloeistof verdampen. Een te vloeibare bereiding zou de bladerdeegvellen namelijk laten weken. Laat het bij voorkeur afkoelen.
- Leg het bladerdeeg plat op een schoon oppervlak. Bestrijk lichtjes met gesmolten boter.
- Vouw een derde van het deeg in de lengte, naar het midden toe.
- Vouw de andere kant om, zodat er een lange strook van drie lagen ontstaat.
- Plaats twee theelepels vulling aan het ene uiteinde van de strook en laat een rand van 2 cm vrij.
- Neem de linkerbovenhoek en vouw deze diagonaal, terwijl je de vulling omsluit en een driehoek vormt.
- Vouw opnieuw langs de onderste vouw van de driehoek en blijf op deze manier vouwen totdat je het einde van de strook bereikt.
- Verwerk de resterende vulling in de vouw van de samosa.
- Bestrijk de buitenkant lichtjes met boter.
- Herhaal de handeling zo vaak als nodig is.
- Voor zacht koken, kook je in een geoliede pan op laag vuur tot de samosa's aan elke kant goudbruin en knapperig zijn.
Serveer met een salade, of als aperitief.
Geniet van je eten!
|
|
|