Ingrediënten voor 2 personen:
- 100 g polenta
- 1 teentje knoflook
- 500 ml melk (of groentedrank)
- 10 g boter (of plantaardig equivalent)
- 15 g geraspte kaas (optioneel)
- nootmuskaat, zout, peper
- Een pot gestoofde linzen
|
|
|
Voorbereidingsstappen:
- Verwarm de gestoofde linzen op laag vuur.
- Giet de melk in een pan en voeg het gepelde teentje knoflook en twee snufjes zout toe.
- Breng aan de kook.
- Zet zodra het kookt het vuur laag, verwijder het teentje knoflook en strooi de polenta er al roerend over (om klontjes te voorkomen).
- Ga door met koken op laag vuur en roer tot de polenta de vloeistof heeft opgenomen en glad is.
- Haal van het vuur en voeg de boter, nootmuskaat, Comtékaas en peper toe.
- Meng goed en serveer met de gestoofde linzen.
|
|
|