Idée recette : Lentilles mijotées et polenta crémeuse

Receptidee: Langzaam gegaarde linzen en romige polenta

Publié par Joachim Marie-Tardon le

Ingrediënten voor 2 personen:
  • 100 g polenta
  • 1 teentje knoflook
  • 500 ml melk (of groentedrank)
  • 10 g boter (of plantaardig equivalent)
  • 15 g geraspte kaas (optioneel)
  • nootmuskaat, zout, peper
  • Een pot gestoofde linzen
Voorbereidingsstappen:
  1. Verwarm de gestoofde linzen op laag vuur.
  2. Giet de melk in een pan en voeg het gepelde teentje knoflook en twee snufjes zout toe.
  3. Breng aan de kook.
  4. Zet zodra het kookt het vuur laag, verwijder het teentje knoflook en strooi de polenta er al roerend over (om klontjes te voorkomen).
  5. Ga door met koken op laag vuur en roer tot de polenta de vloeistof heeft opgenomen en glad is.
  6. Haal van het vuur en voeg de boter, nootmuskaat, Comtékaas en peper toe.
  7. Meng goed en serveer met de gestoofde linzen.

← Article précédent Article suivant →

Recepten

RSS
Idée recette :  Courgettes à la crème de curry, crevettes sautées à la coriandre et riz safrané

Receptidee: Courgette met curryroom, garnalen gebakken met koriander en saffraanrijst

Par Joachim Marie-Tardon

Ingrediënten voor 2 personen: 20 garnalen (bij voorkeur rauw) 2 eetlepels kokosolie 1 ui 1 tot 2 eetlepels citroensap een teentje knoflook 1 cm geraspte...

Plus
Idée recette : soirée à Casablanca et brochettes d'agneau au thym

Receptidee: avond in Casablanca en lamsspiesjes met tijm

Par Joachim Marie-Tardon

Ingrediënten voor 2 personen : 270 gram lamsnootjes  1 groene paprika 2 tomaten 1 rode ui 1 grote wortel Een snufje rozijnen Een takje tijm...

Plus