Ingrediënten :
- 1 pot tajine van aubergine en peper
- 1 glas volkoren griesmeel
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 vers gehakte knoflook
- 1 bosje verse kruiden: peterselie, koriander, munt
- 1 handvol gedroogde druiven
- Zout, peper
- Vleesloos bijgerecht: gerookte tofusteak
- Begeleiding bij vlees: lamsmerguez of runderworstjes
- Bereid 1 glas volkoren griesmeel
- Voeg 1 eetlepel olijfolie, 1 gehakte verse knoflook, 1 snufje zout en 2 eetlepels van elk gehakt kruid toe: peterselie, koriander en munt
- Meng alles met het griesmeel en voeg dan een handvol rozijnen toe: het is belangrijk dat elke griesmeelkorrel goed geïmpregneerd is met het bovenstaande mengsel
- Kook tegelijkertijd water en voeg een snufje zout en een kleine eetlepel mosterd toe.
- Bedek het griesmeel met kokend water (het water moet meer dan 2 millimeter boven het griesmeel staan)
- Dek af en laat 3-4 minuten zwellen
- Verwarm onze aubergine-tajine met paprika in een pan gedurende een paar minuten op laag vuur.
- Als het griesmeel goed gaar is, roer het dan goed door en voeg onze opgewarmde tajine van aubergine en peper toe, precies in het midden
- Serveer in een klein schaaltje onze vleesbegeleiding of niet, afhankelijk van uw voorkeur (wij raden aan: gerookte tofu-steak of lamsmerguez / runderworstjes)
- Bestrooi de gerookte tofu of worstjes met een beetje gehakte verse peterselie