Recept voor 1 tot 2 personen
Ingrediënten :
- 1 tajine-erwt, abrikozenwortelen en bieslook
- 1 blokje feta
- 1 scheutje olijfolie
- 100 g paneermeel (tarwe of rijst bij glutenintolerantie)
- Enkele kruiden naar keuze (koriander, peterselie, etc.)
- Sommige oliehoudende zaden: walnoten, hazelnoten, pompoenpitten, enz.
- Een beetje zout en peper
Stappen:
- Snij je blokje feta in plakjes, min of meer dik naar eigen voorkeur
- Dompel de eerder gesneden fetaschijfjes in je paneermeel
- Verhit een scheut olijfolie lichtjes op de bodem van een pan
- Als de olie heet is, leg je de fetaschijfjes erin.
- Laat 3 minuten aan elke kant bruin worden
- Verwarm ondertussen de tajine-erwten een paar minuten op laag vuur, in een pan of au bain-marie.
- Uitnemen, laten uitlekken, plaats vervolgens de feta voorzichtig op de tajine-stijl erwten, wortels, abrikozen en bieslook (eerder in een schaal gegoten)
- Voor de topping: pluk een kruid naar keuze - koriander, peterselie... - een oliezaadje - walnoten, hazelnoten, pompoenpitten, zonnebloempitten... - zout, peper en meng alles tot poeder, of in een Suribachi-kom.
Deze topping vormt een frisse smaakmaker die je naar wens aan de feta kunt toevoegen!
Wij nodigen je uit om de tajine-erwt te combineren met een eiwit (plantaardig of dierlijk) naar keuze om zo een complete, snelle, gezonde en heerlijke maaltijd te maken.
Geniet van je eten!